x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hoţii de avocado din Noua Zeelandă vând fructele furate pe Facebook

Hoţii de avocado din Noua Zeelandă vând fructele furate pe Facebook

22 Aug 2017   •   11:54
Hoţii de avocado din Noua Zeelandă vând fructele furate pe Facebook

Hoţii de avocado din Noua Zeelandă au devenit creativi în acest sezon pentru a-şi vine fructele furate pe Facebook, din moment ce eforturile poliţiei de a-i prinde au crescut, scrie The Guardian.

Cu o cerere globală mare pentru avocado, au fost zeci de raiduri nocturne orchestrate de hoţi, de-a lungul părţii superioare a Insulei de Nord a Noii Zeelande începând cu luna iulie, pentru a fura fructele mult dorite . Poliţia a spus că furturile de avocado au crescut comparativ cu anul trecut.

Sergent la poliţia din Noua Zeelandă, Trevor Brown a declarat că locuitorii care cresc avocado se simt asediaţi, iar unii dintre aceştia au luat problema în propriile mâini, urmârind hoţii pe care îi prind pe proprietatea lor.

“Vedem furturi la nivel comercial. Vedem mii de dolari în fructe furate dintr-o singură lovitură, iar mijloacele de trai ale oamenilor sunt ruinate... nu e ca furatul a doua mandarine din copacul vecinului tău, luăm asta foarte în serios.”, a mai spus Trevor Brown.

Anul acesta, poliţia a investigat un număr în creştere de hoţi care foloseau reţeau de socializare Facebook pentru a vinde fructele furate. Vânzarea de avocado a atins cea mai mare valoare înregistrată vreodată, 198 de mii de dolari, în creştere cu 64 de mii faţă de sezonul trecut, mai scrie sursa citată.

×
Subiecte în articol: avocado hoti noua zeelandă facebook