x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iată cum explică o revistă din Franța atentatele de la Paris copiilor

Iată cum explică o revistă din Franța atentatele de la Paris copiilor

16 Noi 2015   •   22:52
Iată cum explică o revistă din Franța atentatele de la Paris copiilor

„Teroriștii vor veni și la mine acasă?”
„Va fi război în Franța?”

Acestea sunt întrebări care le vin în minte în mod natural copiilor, având în vedere atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie.

Cei mici au putut fi observați în timpul ceremoniilor de comemorare depunând flori și aprinzând lumânări. Totuși, terorismul și uciderea unui număr de persoane atât de ridicat sunt subiecte delicate, dificil de abordat, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Potrivit www.mashable.com, Astrapi, o revistă franceză dedicată copiilor între 7 și 11 ani, a realizat un supliment prin intermediul căruia își propune să le vorbească micuților despre evenimentele de vineri seară, dar și despre terorism.

Broșura cuprinde atât ilustrații, cât și explicații. Realizatorii punctează că „mai mulți bărbați plini de ură au plănuit cu mult timp înainte să ucidă oameni nevinovați”, „folosind arme de război”.

Astrapi abordează evenimentele într-o manieră surprinzătoare, oferind definiții concise, dar ușor de înțeles ale terorismului, radicalismului și punctând rolul Franței în conflictele din Orientul Mijlociu. De asemenea, autorii precizează că nu trebuie să se confunde islamismul, mișcarea radicală jihadistă cu islamul ca religie.

În încheiere, copiii sunt sfătuiți să își învingă teama, pentru că tocmai acesta este scopul teroriștilor: „Omorând oameni la întâmplare, teroriștii vor să îi sperie pe toți.” 

×
Subiecte în articol: atentatele de la paris