x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ikea, refugiu pe timp de caniculă în China

Ikea, refugiu pe timp de caniculă în China

06 Iul 2017   •   14:58
Ikea, refugiu pe timp de caniculă în China

Este caniculă în Shanghai, însă localnicii se simt ca acasă: în magazinele Ikea amatorii de sieste la răcoarea aerului condiţionat lenevesc şi aţipesc pe canapelele şi paturile expuse în showroom-uri gigantului suedez şi mănâncă la celebrele sale restaurante, acest fenomen luând amploare în timpul verii, informează joi AFP. 

În timp ce mercurul din termometre urcă la 37 de grade Celsius, chinezi din toate categoriile sociale - copii cu părinţi, cupluri şi bătrâni - pot fi văzuţi tolănindu-se şi chiar dormind în mijlocul aglomeraţiei de cumpărători. 

Chiar dacă este conştient că aceşti vizitatori îi agasează pe potenţialii săi clienţi, brandul suedez tolerează de multă vreme situaţia şi acceptă ca magazinele sale să servească drept sufragerie-surogat pentru consumatorii chinezi care, mulţi dintre ei, trăiesc în apartamente mici şi se bucură de posibilitatea de a se întinde pe o canapea spaţioasă. 

Totuşi, un magazin Ikea din Shanghai a impus anul trecut politica ''nu mâncaţi, nu vă aşezaţi'' în cantina sa populară care devenise locul preferat de multe persoane în vârstă, văduve sau divorţate, pentru a-şi găsi jumătatea. 

Valul de vizitatori cu pasiunea ciudată de a lenevi şi a aţipi în magazinele Ikea nu promite, însă, să se disipeze prea curând deoarece Biroul de Meteorologie din Shanghai a emis o atenţionare de cod galben de caniculă pentru această săptămână. Potrivit acesteia, temperaturile vor trece de 35 de grade Celsius. AGERPRES

×