x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Il Cavaliere" neagă că ar fi plătit vreo damă

"Il Cavaliere" neagă că ar fi plătit vreo damă

de Mihaela Matachita    |    23 Iun 2009   •   00:00

Premierul italian, Silvio Berlusconi, afirmă într-un interviu pentru Chi, un săptămânal popular, că "nu a plătit niciodată o femeie" pentru a avea o relaţie.



Declaraţia a fost făcută în contextul în care justiţia anchetează presupusa plată a unor "dame de companie" pentru ca acestea să îşi petreacă noaptea la domiciliul său. "Nu am plătit niciodată o femeie. Nu am înţeles niciodată satisfacţia pe care o poţi avea dacă nu există plăcerea cuceririi", a declarat acesta potrivit unor fragmente din interviu difuzate marţi de agenţia italiană de presă Ansa, preluată de AFP.

Una dintre aceste femei, Patrizia D'Addario, declarase săptămâna trecută în Corriere della Sera că a fost de două ori la domiciliul din Roma al lui "Il Cavaliere", cum este supranumit Berlusconi, promiţându-i-se plata sumei de 2.000 de euro de fiecare dată. Alte trei tinere au fost audiate de anchetatori, iar cel puţin una dintre ele a confirmat că a fost plătită pentru a participa la o petrecere dată la una dintre proprietăţile lui Berlusconi.

"Cineva i-a încredinţat o misiune foarte exactă şi extrem de bine plătită acestei D'Addario", a declarat şeful Guvernului italian. "Dacă aş bănui o persoană de un asemenea lucru, aş ţine-o la o distanţă de mii de kilometric", a răspuns Berlusconi întrebării dacă nu şi-a dat seama că D'Addario ar fi "o prostituată de lux care ar vrea să-i întindă o cursă".

Premierul a refuzat să îşi spună părerea asupra omului de afaceri Gianpaolo Tarantini, care se află în centrul acestei anchete pentru corupţie şi "incitare la prostituţie", fiind suspectat că a plătit tinerele pentru a-şi favoriza afacerile. "L-am cunoscut vara trecută în Sardinia. Mi-a fost prezentat ca directorul stimat şi serios al unei întreprinderi. Aflat astăzi în centrul unei anchete, el trebuie să beneficieze, ca toată lumea, de prezumţia de nevinovăţie", a spus "Il Cavaliere".
Este pentru prima oară când Berlusconi face declaraţii despre acest caz.

×
Subiecte în articol: externe