x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini cu trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-il, prezentate de televiziunea nord-coreeană

Imagini cu trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-il, prezentate de televiziunea nord-coreeană

20 Dec 2011   •   06:20
Imagini cu trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-il, prezentate de televiziunea nord-coreeană

Televiziunea nord-coreeana a prezentat astazi, pentru prima data, imagini cu trupul neinsufletit al fostului lider Kim Jong-il, inconjurat de mai multi responsabili ai partidului la putere, intre care fiul sau cel mic, Kim Jong-Un, informeaza AFP.

"Camaradul Kim Jong-Un a mers in fata trupului camaradului Kim Jong-l impreuna cu reprezentanti ai partidului, guvernului si armatei pentru a-si exprima condoleantele si tristetea", a precizat agentia de presa KCNA.

Televiziunea a difuzat fotografii cu trupul fostului lider al regimului comunist decedat sambata, imbracat in obisnuita sa tunica de culoare kaki si asezat intr-un sicriu de sticla, inconjurat de numeroase flori rosii si albe.

Imaginile prezinta mai multi lideri nord-coreeni care se reculeg in fata scriului, inclusiv pe fiul cel mai tanar si succesor al fostului lider, care purta un costum de culoare inchisa, in timp ce alti oficiali erau imbracati cu uniforma armatei.

Corpul lui Kim Jong-il a fost depus in mausoleul Kumsusan din Phenian.

Potrivit televiziunii de stat de la Phenian, presedintele ar fi suferit un atac de cord in timpul unei calatorii cu trenul. Acestia pun accidentul pe seama unei epuizari fizice si mentale.

Anuntul mortii lui Kim Jong-il, "conducatorul iubit", a provocat scene de isterie colectiva, imaginile de la fata locului aratand oameni plangand exagerat, sugerand parca repetitii conform unui scenariu de film.

Presa nord-coreeana l-a anuntat ca succesor pe al treilea fiu al acestuia, Kim Jong-Un, in varsta de 28 de ani.

Funeraliile fostului lider au fost fixate pentru 28 decembrie la Phenian. Autoritatile statului comunist au decretat doliu in perioada 17-29 decembrie. (V.M.)

×
Subiecte în articol: Phenian jong-il nord-coreeană jong-un