x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini cutremurătoare: Momentul în care un tânăr s-a căţărat pe o stâncă pentru a scăpa de asasinul Breivik (FOTO)

Imagini cutremurătoare: Momentul în care un tânăr s-a căţărat pe o stâncă pentru a scăpa de asasinul Breivik (FOTO)

15 Mai 2012   •   08:23
Imagini cutremurătoare: Momentul în care un tânăr s-a căţărat pe o stâncă pentru a scăpa de asasinul Breivik (FOTO)

S-a agatat cu disperare de partea laterala a unei stanci. Credea ca acolo isi va gasi sfarsitul. Tanarul Marius Hoft, de 19 ani, fugea de un "pisolar nebun", care omorase, pe Insula Utoya, nu mai putin de 69 de oameni. Din fericire, Hoft a scapat cu viata, scrie Daily Mail.

Marius Hoft si prietenul lui, Andreas Dalby Grønnesby, au urcat pe un morman de cadavre, in incercarea disperata de gasi un loc unde sa se ascunda de norvegianul Breivik. In cele din urma, cei doi au fost nevoiti sa urce pe o stanca, asteptand ca, de undeva, cineva sa vina sa-i salveze. Lucru care s-a si intamplat, politistii norvegieni ajungand la fata locului inainte ca Breivik sa-i gaseasca.

Momentul salvarii a fost imortalizat si, astazi, aceste fotografii cutremuratoare au fost, in premiera, date publicitatii.

"Breivik era deaspra mea si impusca oameni", a declarat Marius Hoft in fata instantei. "Am inceput sa plang, dar am decis sa ma abtin pana gasesc un loc sigur unde sa ma ascund. Vroiam sa supravietuiesc si ma gandeam la mama", a povestit Hoft, care, dupa momentul masacrului, a avut insomnii si a fost incapabil sa mai munceasca sau sa studieze.

Tineri norvegieni raniti in cursul atacului de pe Insula Utoya s-au prezentat ieri, pentru prima data, in fata tribunalului din Oslo luni, descriind felul in care Anders Behring Breivik a deschis cu calm focul asupra lor, extremistul de dreapta fiind judecat pentru uciderea a 77 de persoane.

"Am castigat, el a pierdut. Tinerii norvegieni stiu sa inoate", a declarat Frida Holm Skoglund, o tanara zvelta, in varsta de 20 de ani, cand a fost intrebata daca vrea sa i se adreseze acuzatului, izolat intr-o alta sala pe timpul marturiei sale.

Un lucru rar de la 16 aprilie incoace, de cand a inceput procesul extremistului de dreapta, in varsta de 33 de ani, a fost ca declaratiile fetei au provocat rasete discrete in sala numarul 250 a tribunalului din Oslo.

Vizibil anxioasa la ideea ca va depune marturie, Frida Holm Skoglund a explicat, la bara, cum a fost atinsa de un glont la nivelul coapsei, pe 22 iulie 2011, si cum si-a scos singura proiectilul din rana.

"O prietena mi-a spus ca am fost atinsa la coapsa. Eu credeam ca era o gluma, ca nu era un glont adevarat", a spus ea cu o voce timorata, in contrast cu duritatea declaratiilor sale.

Pentru a scapa de Breivik, ea a fost nevoita sa fuga inot de pe Insula Utoya, cu mai multi prieteni. tanara a declarat ca l-a vazut, de pe apa ca de gheata a lacului, pe ucigas stand pe mal si tragand asupra tinerilor care fugeau sa se salveze inotand, strigand la ei "Opriti-va, intoarceti-va".

Acuzand miscarea din care fac parte ca este o sursa a islamului si multiculturalismului in Norvegia, Breivik a ucis 69 de persoane pe Insula Utoya, luand ca tinta o tabara de vara a tinerilor laburisti. Mai inainte, el a detonat o bomba langa sediul Guvernului, la Oslo, omorand alte persoane.

×