x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini emoţionante. O fetiţă de doi ani moare pentru a salva viaţa altor copii

Imagini emoţionante. O fetiţă de doi ani moare pentru a salva viaţa altor copii

18 Iun 2012   •   21:00
Imagini emoţionante. O fetiţă de doi ani moare pentru a salva viaţa altor copii

Opinia publica a fost impresionata pana la lacrimi de gestul unei familii din China care a hotarat sa dea sens mortii fiicei lor, in varsta de numai doi ani, si sa transforme durerea pricinuita de pierderea acesteia in viata si bucurie in familiile altor copii bolnavi.

Micuta Xiwang ("Speranta") s-a nascut cu paralizie cerebrala. Parintii sai au apelat la toate resursele medicale disponibile, cheltuind sume mari si acumuland datorii la banci. In fata inevitabilului, ei au hotarat sa doneze organele fetitei, pentru a salva vietile altor copii.

"Am hotarat sa nu dam urmam traditia arderii corpului, si sa donam organele fiicei noastre pentru a salva viata altor copii. Pentru ca i-am spus Xiwang ("Speranta") ne dorim ca ea sa aduca speranta in viata acelor copii care au nevoie de ajutorul nostru", a comunicat decizia mama micutei.

Imaginile care surprind ultimele clipe de viata ale micutei au impresionat intreg mapamondul. Parintii si-au luat ramas bun si au sarutat-o, iar personalul medical s-a inclinat in semn de omagiu atunci cand micuta a parasit salonul si a fost dusa in sala de operatii. Media chineza informeaza ca starea celor doi copii care au beneficiat de transplantul de rinichi si de ficat este bona. Autoritatile medicale au consemnat faptul ca Xiwang a fost cel mai tanar donator din provincia in care s-a nascut.

Parintii au primit numeroase oferte de ajutor material din partea celor impresionati de lupta pe care au dus-o pentru a-si salva fiica. Toate ofertele au fost refuzate, cei doi motivand ca sunt tineri si pot munci pentru a se intretine.

×