x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI ŞOCANTE! Ce s-a întâmplat cu MORMÂNTUL lui Saddam Hussein în timpul luptelor violente dintre ISIS şi irakieni (VIDEO)

IMAGINI ŞOCANTE! Ce s-a întâmplat cu MORMÂNTUL lui Saddam Hussein în timpul luptelor violente dintre ISIS şi irakieni (VIDEO)

17 Mar 2015   •   09:18
IMAGINI ŞOCANTE! Ce s-a întâmplat cu MORMÂNTUL lui Saddam Hussein în timpul luptelor violente dintre ISIS şi irakieni (VIDEO)

Mormântul fostului lider irakian Saddam Hussein a fost distrus în timpul confruntărilor dure între militanţii jihadişti din Statul Islamic şi forţe de securitate irakiene, pentru preluarea controlului asupra oraşului Tikrit, scrie Russia Today.

Luptele între gruparea teroristă Statul Islamic şi forţele de securitate irakiană au luat amploare duminică, acestea din urmă anunţând că au preluat controlul asupra oraşului Mosul.

În timpul confruntărilor, mormântul fostului dictator Saddam Hussein, aflat în apropierea oraşului Tikrit, a fost distrus. Sunniţii spun că mausoleul a fost pus la pământ de miliţiile şiite, în timp ce acestea îi acuză pe jihadişti de distrugere după ce au minat terenul, dar şi numeroase clădiri, pentru a încetini înaintarea armatei.

O înregistrare video din oraşul Ouja - situat imediat la sud de Tikrit - arată cum din vastul complex au mai rămas nişte coloane care susţineau acoperişul.

Situat la 160 kilometri nord de Bagdad, orașul cu populație majoritar arabă sunnită a fost cucerit de gruparea jihadistă în iunie 2014.

Peste 30.000 de soldaţi au fost trimişi în ofensiva declanşată de guvernul de la Bagdad pentru recucerirea oraşului Tikrit, eliberat acum abia pe jumătate.



×