x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI SPECTACULOASE. Veneţia, inundată în proporţie de 70%. Cum înoată turiştii în centrul istoric (VIDEO)

IMAGINI SPECTACULOASE. Veneţia, inundată în proporţie de 70%. Cum înoată turiştii în centrul istoric (VIDEO)

12 Noi 2012   •   09:50
IMAGINI SPECTACULOASE. Veneţia, inundată în proporţie de 70%. Cum înoată turiştii în centrul istoric (VIDEO)

Ploile care au căzut de sâmbătă asupra nordului Italiei au provocat inundarea unei mari parţi din Veneţia şi evacuarea a circa 200 de persoane în Toscana, unde s-au format torenţi puternici, au anunţat autorităţile locale, potrivit Agerpres.

În localitatea Mass di Carrara, circa 50 de persoane au fost evacuate, iar o masina a fost luata de un rau iesit din matca, insa persoanele din automobil - un cuplu - au fost salvate de pompieri. Zeci de pompieri opereaza in zona cu ajutorul colegilor lor veniti din alte regiuni.

La Pisa, unele strazi au ramas fara curent electric dupa ce au fost inundate, iar la Livorno protectia civila este de asemenea in stare de alerta din cauza ploilor puternice. In Liguria, regiune la nord de Toscana, 30 de persoane au fost de asemenea evacuate.

În ciuda acestei situaţii, unii turiști nu au ratat ocazia de a se amuza. Mai multe imagini publicate de tabloidul britanic Daily Mail îi înfăţişează pe aceştia fie înotând, fie stând în jurul unei mese care plutește deasupra apei în Piața San Marco, din centrul Veneţiei. 


Floods swamp Venice de reuters

×
Subiecte în articol: venetia inundatii italia toscana pisa liguria