x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Imagini în premieră cu fuga lui Ianukovici

(VIDEO) Imagini în premieră cu fuga lui Ianukovici

12 Mar 2014   •   17:58
(VIDEO) Imagini în premieră cu fuga lui Ianukovici

Imagini în premieră cu fuga fostului preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, au apărut pe portalul news.liga.net. Ianukovici poate fi văzut părăsind reşedinţa sa oficială de la Mejgorie. Imaginile arată şi cum angajaţii acestuia încarcă în camioane tablouri, seifuri, veselă sau statuete.

Ianukovici a părăsit capitala Ucrainei pe 21 februarie, după ce Parlamentul ţării a votat demiterea sa, iar un mandat de arestare a fost emis pe numele său, acesta fiind considerat responsabil pentru zecile de persoane care au murit în timpul protestelor care au dus la căderea sa.

Refugiat în Rusia, Ianukovici a afirmat, o săptămână mai târziu, într-o conferinţă de presă, că demiterea sa a fost ilegală şi că este în continuare preşedintele legitim al Ucrainei.

Ianukovici a adăugat că nu a fugit din ţară, ci că a fost forţat de trupe înarmate să o facă.

Acesta a povestit că şi-a părăsit reşedinţa pentru a se întâlni cu reprezentanţii partidelor, însă automobilul său a fost atacat pe drum de persoane înarmate care au deschis focul.

Ianukovici spune că timp de mai multe zile s-a deplasat pe teritoriul ţării, având informaţii că viaţa sa este pusă în pericol.

Potrivit unei agenţii de presă ruseşti, Ianukovici ar fi ajuns în Moscova pe 25 februarie.

În absenţa sa, reşedinţa acestuia din Mejgorie, rămasă fără pază, a fost ocupată de protestatari, iar timp de mai multe zile cetăţenii din Kiev au vizitat reşedinţa estimată la 75 de milioane de dolari, minunându-se de luxul care putea fi întâlnit aici. 

Fuga lui Ianukovici
)

Fuga lui Ianukovici (I)
)

Fuga lui Ianukovici (II)
)

Fuga lui Ianukovici (III)
)

×
Subiecte în articol: fuga ianukovici viktor ianukovici