x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imigranți înecați, după ce o barcă s-a scufundat în largul unei insule grecești

Imigranți înecați, după ce o barcă s-a scufundat în largul unei insule grecești

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   10:15
Imigranți înecați, după ce o barcă s-a scufundat în largul unei insule grecești

Trei migranți au murit, după ce o barcă s-a scufundat în largul insulei Symi din estul Greciei. Cel puţin alte două persoane sunt date dispărute. Printre persoanele decedate se numără cel puţin o femeie.

Potrivit unui comunicat, opt persoane au fost găsite în viață în timpul operațiunii de salvare cu nave și un elicopter, relatează AFP. Cadavrele celor trei migranți au fost găsite în noaptea de duminică spre luni.

Cel puţin alte două persoane sunt date dispărute.

Printre persoanele decedate se numără cel puţin o femeie.

Mii de migranți, majoritatea din Siria, Afganistan și Pakistan, au intrat în ultimii ani în Grecia de la frontierele maritime și terestre cu Turcia.

În urma unei politici stricte în materie de migrație, Grecia a intensificat patrulele în Marea Egee, între Grecia și Turcia, cu ajutorul Agenției europene de supraveghere a frontierelor, Frontex.

În ciuda numeroaselor operațiuni de salvare a ambarcațiunilor aflate în pericol, făcute de autoritățile grecești, în această zonă au loc numeroase naufragii, soldate adesea cu victime. Autoritățile grecești sunt adesea acuzate de mass-media și de ONG-urile pentru drepturile omului că întorc ilegal migranții în apele turcești pentru a limita numărul de sosiri pe teritoriul elen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: imigranti inecati