x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Împuşcături în timpul discursului noului premier separatist al Quebecului: O persoană a fost ucisă

Împuşcături în timpul discursului noului premier separatist al Quebecului: O persoană a fost ucisă

05 Sep 2012   •   07:07
Împuşcături în timpul discursului noului premier separatist al Quebecului: O persoană a fost ucisă

O persoana a fost ucisa si o alta grav ranita in urma unui atac armat din timpul discursului de victorie a proaspatului ales premier separatist al Quebecului, Pauline Marois. Aceasta din urma nu a fost ranita, conform unor declaratii de marti ale fortelor de ordine, citate de AFP.

Paza a scos-o rapid de pe scena pe Marois in urma focurilor de arma, dar mai tarziu ea s-a intors pe podium pentru a-si termina discursul.

Purtatorul de cuvant al politiei Danny Richer a afirmat ca un barbat de aproximativ 50 de ani a fost arestat. Suspectul a incendiat, de asemenea, partea din spate a cladirii, a mai spus acesta. Se pare ca barbatul a strigat in franceza fraza “Englezii se trezesc!'

Incidentul este unul foarte neobisnuit pentru Canada, unde rata criminalitatii care implica arme de foc este relativ mica si multi politcieni se deplaseaza fara bodygurazi.

Marois si partidul sau separatist Parti Quebecois au castigat la limita alegerile de marti din provincia canadiana cu populatie vorbitoare de franceza. Conform rezultatelor preliminare, PQ a castigat 56 din cele 125 de scaune din legislativul provincial, terminand astfel domnia de noua ani a Partidului Liberal. In plus, Pauline Marois a devenit primul premier de sex feminin al Quebecului in urma acestor alegeri.

Partidul lui Pauline Marois doreste independeta pentru provincia vorbitoare de franceza Quebec, iar aceasta promite sa intareasca legile care sa asigure dominatia limbii franceze, lucru care i-a ingrijorat pe cei din comunitatea minoritara a vorbitorilor de engleza.


×