x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Brazilia a început cea mai călduroasă vară din ultimii trei ani

În Brazilia a început cea mai călduroasă vară din ultimii trei ani

25 Dec 2015   •   18:20
În Brazilia a început cea mai călduroasă vară din ultimii trei ani

Cu o temperatură de 38 de grade Celsius înregistrată în ziua solstiţiului marţi la Rio de Janeiro vara australă din Brazilia se anunţă ca drept una dintre cele mai călduroase din ultimii trei ani, au informat surse oficiale citate de EFE.

Institutul Naţional de Meteorologie (Inmet) prevede pentru vara care de abia a început în Brazilia temperaturi superioare celor înregistrate în 2014, când termometrele au marcat maxima de 36 grade Celsius, în timp ce în 2015 maxima a fost de 38 de grade Celsius.

Meteorologul Marlene Leal, de la Inmet, a precizat că temperaturile din vara anului 2016 vor fi mai mari din cauza fenomenului El Nińo.

El Nińo este un fenomen care încălzeşte apele Pacificului, în principal în zona litoralului unor ţări ca Ecuador, Columbia şi Peru, a explicat Leal, ceea ce influenţează şi încălzirea vânturilor, care devenind mai fierbinţi afectează, nu doar America de Sud, ci şi restul planetei.

Juliana Hermsdorff, meteorolog la serviciul de alertă al primăriei din Rio de Janeiro a subliniat că din cauza acestui fenomen temperaturile ce corespund sezonului estival tind să fie mai mari decât cele normale în aceste regiuni.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: brazilia vară temperaturi ridicate