x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În fața amenințării jihadiste, polițiștii din Madrid solicită arme de război

În fața amenințării jihadiste, polițiștii din Madrid solicită arme de război

20 Noi 2015   •   22:17
În fața amenințării jihadiste, polițiștii din Madrid solicită arme de război

Întreaga Europă este într-o stare de alertă după atentatele teroriste care avut loc la Paris, vineri, 13 noiembrie. Evident, și spaniolii resimt această amenințare, iar cei care atrag atenția asupra faptului că trebuie luate măsuri sunt polițiștii.

Oamenii legii din Madrid sunt deranjați de faptul că nu au mijloacele necesare pentru a face față extremiștilor. Purtătorul de cuvânt al Poliției Municipale din capitala Spaniei, Julián Leal, a declarat pentru Gaceta.es că „nu se pot apăra cu pistoale în fața unor teroriști care posedă arme precum kalashnikovul, cu care se pot trage mai mult de 500 de gloanțe pe minut”.

Leal a subliniat că nu solicită o astfel de armă pentru fiecare agent din corpul poliției, ci doar „disponibilitatea acestora pentru două sau trei patrule din fiecare district”, semnalând că este necesar ca polițiștii care le vor primi să fie instruiți cum ar trebui să le folosească. Purtătorul de cuvânt și colegii lui sunt convinși că în acest fel ar putea avea un răspuns pe măsură în fața amenințării teroriste.

În afară de Poliția Națională și Garda Civilă s-a propus ca și posturile locale de poliție să dispună de arme de acest tip. Totodată, s-a solicitat angajarea de urgență a unui număr de agenți, pentru a nu exista situații în care să se confrunte cu deficit de personal.


I-au cerut doamnei primar, Manuela Carmena, să coboare cu picioarele pe pământ

Manuela Carmena a declarat la începutul acestei săptămâni că Occidentul nu ar trebui să răspundă jihadiștilor cu aceeași monedă, ci ar trebui să promoveze o politică pacifistă. Oamenii legii au fost indignați de cuvintele acesteia și i-au cerut să „empatizeze cu Poliția și să coboare cu picioarele pe pământ, sa revină la realitate.”
 

×