x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În iunie 2013, britanicii vor sărbători 60 de ani de la încoronarea oficială a Reginei Elisabeta a II-a

În iunie 2013, britanicii vor sărbători 60 de ani de la încoronarea oficială a Reginei Elisabeta a II-a

de Agerpres    |    29 Ian 2013   •   10:50
În iunie 2013, britanicii vor sărbători 60 de ani de la încoronarea oficială a Reginei Elisabeta a II-a

Celebrarea a 60 de ani de la încoronarea oficială a Reginei Elisabeta a II-a - 2 iunie 1953 - va avea loc în iunie 2013 la Londra, cu desfăşurarea mai multor manifestări, inclusiv o mesă solemnă la Catedrala Westminster, au anunţat luni serviciile de presă ale Palatului Regal, informează Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a a acces la Tronul Angliei pe 6 februarie 1952, când tatăl său, George al VI-lea, a decedat în somn. Însă încoronarea oficială a Reginei a avut loc pe 2 iunie 1953, când ea avea 27 de ani. Ceremonia a fost transmisă la radio în întreaga lume şi, pentru prima dată, la cererea Reginei, la un astfel de eveniment a fost prezentă şi televiziunea.

În 2012 a avut loc Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, o sărbătoare naţională care a marcat 60 de ani de domnie a suveranei britanice.

Potrivit AFP, în acest an, pe 4 iunie, la ora 11,00 GMT, Regina şi Prinţul consort Philip, Duce de Edimburgh, împreună cu alţi membri ai familiei regale, vor participa la mesa solemnă de la Catedrala Westminster.

O expoziţie de fotografii de arhivă de la încoronarea oficială a Reginei în 1953 va fi organizată la Catedrala Westminster din mai până în septembrie 2013.

Simpatizanţii monarhiei britanice vor putea descoperi, de asemenea, somptuoasele costume de epocă, ce vor fi expuse la Palatul Buckingham în perioada 27 iulie - 29 septembrie 2013.

Un concert cu diferite tipuri de muzică de încoronare interpretată de-a lungul secolelor va fi susţinut de Corala Catedralei Westminster pe 13 iunie 2013.

Tronul încoronării, folosit din secolul al XIV-lea, va fi, la rândul său, expus în Capela St. George, după ce-a fost restaurat.

În fine, în Grădinile Palatului Buckingham va fi organizat timp de patru zile un festival.

Elisabeta a II-a, în vârstă de 86 de ani, este în prezent cea de-a doua suverană care a domnit cel mai mult, după Regina Victoria, străbunica sa care deţine recordul de 63 de ani de domnie.

×