x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În total 306 de morţi şi 3.037 de răniţi în cutremurele din Iran, anunţă un ministru în faţa Parlamentului

În total 306 de morţi şi 3.037 de răniţi în cutremurele din Iran, anunţă un ministru în faţa Parlamentului

de Mediafax    |    13 Aug 2012   •   07:28
În total 306 de morţi şi 3.037 de răniţi în cutremurele din Iran, anunţă un ministru în faţa Parlamentului

In total 306 persoane, majoritatea femei si copii, au murit si alte 3.037 au fost ranite in cele doua cutremure puternice care au avut loc in sambata in nord-vestul Iranului, a declarat ministrul Sanatatii Marzieh Vahid Dastjerdi in fata Parlamentului, potrivit site-ului Majlis, relateaza AFP.

Ea a precizat ca intre cadavrele aduse la morgile spitalelor din regiune se aflau "219 (de cadavre de) femei si copii si 49 (de cadavre de) barbati", in total 268. Duminica, presa iraniana scria ca unele dintre cadavre au fost inhumate la fata locului, fara sa fie trimise la morga.

Potrivit lui Vahid Dastjerdi, care prezenta un raport in fata Majlis (Parlament), dintre cei 3.037 de raniti, "2.011 au primit ingrijiri la fata locului", iar ceilalti au fost trimisi la spitale din regiune.

Cele doua cutremure, cu magnitudinea de 6,3 si 6,4 potrivit USGS, au avut loc sambata, la un interval de cateva minute, in regiunea muntoasa Varzeghan, Ahar si Heris, in provincia Azerbaidjanul de Est, in nord-vestul Iranului.

Iranul este situat deasupra mai multor falii seismice importante si a fost afectat de numeroase cutremure devastatoare.

In cel mai sangeros cutremur inregistrat in aceasta tara in ultima perioada au murit 31.000 de persoane, reprezentand aproape un sfert din populatie, in orasul Bam (sud), in decembrie 2003.

×