x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Ungaria codul roşu de vreme rea a determinat anularea manifestărilor de ziua naţională

În Ungaria codul roşu de vreme rea a determinat anularea manifestărilor de ziua naţională

15 Mar 2013   •   09:58
În Ungaria codul roşu de vreme rea a determinat anularea manifestărilor de ziua naţională
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

În Ungaria este vineri zi de sărbătoare naţională, însă guvernul a anunţat joi seara târziu anularea manifestărilor oficiale în aer liber din cauza ninsorilor, informează Radio România Actualităţi.

 
Este cod roşu, iar autorităţile au cerut partidelor şi diverselor organizaţii ale societăţii civile să renunţe la evenimentele programate pentru a marca împlinirea a 165 de ani de la începutul Revoluţiei ungare din 1848. 
 
Serviciul Naţional de Meteorologie a emis şi pentru vineri atenţionări cu cod roşu de viscol, valabil în cazul a şase judete, în special din zona de vest a Ungariei, alte opt judeţe fiind sub incidenţa unei atenţionări cu cod portocaliu. 
 
Ninsorile abundente şi viscolul puternic au cauzat vineri probleme pe teritoriul Ungariei, fiind închise mai multe artere de circulaţie şi înregistrate numeroase accidente rutiere. 
 
În condiţiile în care vineri este zi de sărbătoare naţională, circulaţia TIR-urilor a fost restricţionată încă de joi seara pe teritoriul Ungariei până vineri la ora locala 22:00, respectiv ora 23:00 a României. 

×
Subiecte în articol: Ungaria ziua nationala