x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un copil înecat după naufragiul unei ambarcațiuni cu refugiați

Încă un copil înecat după naufragiul unei ambarcațiuni cu refugiați

19 Sep 2015   •   15:20
Încă un copil înecat după naufragiul unei ambarcațiuni cu refugiați

O fetiţă siriană de cinci ani s-a înecat sâmbătă şi mai mulţi alţi migranţi sunt daţi dispăruţi după naufragiul ambarcaţiunii lor care încerca să ajungă în Grecia din Turcia, informează agenţia de presă elenă ANA, citată de AFP.

Această nouă dramă intervine a doua zi după descoperirea trupului unei fetiţe siriene de patru ani, vineri, pe o plajă din regiunea Cesme, în vestul Turciei, nava cu care încerca să ajungă în Grecia naufragiind.

Garda de coastă greacă a reuşit să salveze 13 persoane şi este în căutarea supravieţuitorilor, a precizat agenţia. Accidentul s-a produs la nord de Lesbos, una dintre insulele greceşti care se confruntă cu un aflux de refugiaţi veniţi din Siria devastată de război.

Numeroşi migranţi au murit traversând Marea Egee dinspre Turcia, în căutarea umui viitor mai bun în Europa, notează AFP.

La începutul lunii, fotografiile cu un băieţel sirian de 3 ani găsit mort pe o plajă din staţiunea Bodrum din Turcia au provocat un val de emoţie şi de indignare în toată lumea şi au constrâns UE să întredeschidă frontierele pentru refugiaţi, relatează agenţia France Presse.

De mai multe luni, din ce în ce mai mulţi migranţi, majoritatea sirieni, încearcă să traverseze în condiţii periculoase Marea Egee plecând de pe coastele turce pentru a ajunge la insulele greceşti, poartă de intrare în Uniunea Europeană.

Naufragiile sunt frecvente. Numai marţi 22 de migranţi au murit încercând să ajungă pe insula Kos.

Potrivit autorităţilor turce, 274 de migranţi au murit înecaţi de la sfârşitul anului în largul Turciei şi alţi peste 53.200 au fost salvaţi de Garda de coastă.

În condiţiile înmulţirii naufragiilor, sute de migranţi, majoritatea refugiaţi sirieni, au decis să încerce să intre în Grecia pe la frontiera terestră dar sunt încă blocaţi în împrejurimile oraşului turc Edirne, autorităţile turce interzicându-le accesul la frontieră.

×
Subiecte în articol: criza refugiatilor copil inecat