x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un plan de pace pentru Orientul Mijlociu

Încă un plan de pace pentru Orientul Mijlociu

19 Aug 2009   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Egiptului Hosni Mubarak a afirmat că preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat cu ocazia vizitei şefului statului egiptean la Washington că SUA speră să prezinte un nou plan de pace pentru Orientul Mijlociu la Adunarea Generală a ONU din septembrie, relatează postul de radio Vocea Israelului.



Totodată, purtătorul de cuvânt prezidenţial a adăugat că Egiptul nu va promova gesturi de bunăvoinţă ale ţărilor arabe faţă de Israel înaunte ca Israelul să adopte măsuri concrete. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat cu aceeaşi ocazie că nu are cunoştinţă cu privire la vreun plan de pace pe care SUA îl vor prezenta Adunării ONU în septembrie.

După întâlnirea cu preşedintele Egiptului, preşedintele SUA a declarat că Israelul face progrese în direcţia dorită în privinţa coloniilor.

Preşedintele Mubarak a avertizat la Washington cu privire la un progres prea rapid al Egiptului în direcţia democraţiei, existând pericolul ca o serie de grupări extremiste să ajungă la putere. În convorbirile purtate cu preşedintele SUA, Hosni Mubarak a scos în evidenţă reformele înregistrate în Egipt şi a subliniat că alte ţări nu trebuie să-şi impună dorinţele.

×
Subiecte în articol: externe