x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încăierare între 2.000 de angajaţi, într-o fabrică a Foxconn Technology

Încăierare între 2.000 de angajaţi, într-o fabrică a Foxconn Technology

24 Sep 2012   •   13:29
Încăierare între 2.000 de angajaţi, într-o fabrică a Foxconn Technology

Productia intr-o fabrica a companiei Foxconn Technology, un important furnizor de piese pentru produsele Apple, a fost oprita dupa ce un conflict intre angajati a escaladat intr-o bataie generala la care au luat parte 2.000 de muncitori, 40 dintre ei fiind spitalizati.

Violentele au izbucnit in noaptea de duminica spre luni, in zona dormitoarelor puse la dispozitie de Foxconn pentru cei 79.000 de angajati ai fabricii din nordul Chinei.

Mai bine de 5.000 de politisti si jandarmi au fost trimisi sa puna capat conflictelor, fapt care a degenerat si intr-o bataie intre angajati si fortele de ordine. Spiritele s-au calmat abia azi dimineata, in jurul orei 09.00.

Fotografii publicate pe retelele de socializare din China arata masini ale politiei rasturnate si magazinele din complexul rezidential, in care sunt dormitoarele angajatilor, vandalizate.

Un oficial din orasul Taiyuan, in care este plasata fabrica, a declarat ca trei dintre raniti sunt in stare grava. Acesta a adaugat ca, din primele cercetari, conflictul ar fi izbucnit intre un grup de angajati din provincia Shandong si altul din provincia Henan. Potrivit reprezentantilor Foxconn, conflictul nu a fost unul de natura laborala.

Mesajele transmise pe reteaua chineza de micro-blogging Weibo spun insa ca violentele au fost cauzate de gardienii care asigura paza in complexul rezidential. Un astfel de mesaj spune ca cinci gardieni ar fi batut crunt un angajat, fapt care a dus la incaierarea generala.

Acesta nu este primul incident de amploare izbucnit la fabricile Foxconn. La inceputul acestui an, o bataie in care au fost implicate 100 de persoane a izbucnit intr-unul dintre restaurantele fabricii.

Foxconn este cunoscuta si pentru rata ridicata de sinucideri a angajatilor, pusa se seama conditiilor mizere de lucru. In urma numeroaselor plangeri, Foxconn s-a angajat sa reduca numarul de ore lucrate de angajati si sa permita o mai buna reprezentare a angajatilor de catre sindicate.

×
Subiecte în articol: foxconn weibo