x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiile de vegetaţie din California se răspândesc

Incendiile de vegetaţie din California se răspândesc

30 Iul 2018   •   15:22
Incendiile de vegetaţie din California se răspândesc

Incendiile de vegetaţie din California se răspândesc, avertizează oficialii, în ciuda faptului că mii de pompieri încearcă să stăpânească flăcările, potrivit BBC.

“Vândurile neregulate” şi condiţiile uscate au făcut ca incendiul Carr să crească rapid, duminică, potrivit pompierilor. Acesta este unul dintre cele opt incendii majore din stat.

Incendiul din Shasta County, din nordul Californiei, a dus la moartea a şase persoane, inclusiv doi copii şi străbunica lor.

Melody Bledsoe, în vârstă de 70 de ani, Emily Roberts, în vârstă de cinci ani, şi James Roberts, în vârstă de patru ani, au fost prinşi de flăcări în timp ce încercau să evacueze locuinţa, joi, în Redding, aflat la 240 de kilometri de Sacramento.  

Un al patrulea corp neidentificat a fost găsit în casa arsă, duminică.

De asemenea, doi pompieri şi-au pierdut vieţile, joi. Un al treilea pompier a murit în timp ce încerca să oprească incendiul din Ferguson, în apropiere de Yosemite, duminică.

Incendiul Carr, care s-a dublat în noaptea zilei de vineri, a distrus deja 500 de locuinţe.

38.000 de persoane au fost evacuate din Shasta County. Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a decretat stare de urgenţă. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a dat acordul ca ajutoarele federale să meargă în zonele afectate.

În prezent, 12.000 de pompieri încearcă să stingă incendiile din California.

×