x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiile din Rusia ameninţă reactorul nuclear de la Sarov

Incendiile din Rusia ameninţă reactorul nuclear de la Sarov

04 Aug 2010   •   00:00
Incendiile din Rusia ameninţă reactorul nuclear de la Sarov

În ciuda eforturilor depuse de autorităţi, incendiile de pădure se intensifică în Rusia. În ultimile ore flăcările s-au apropiat periculos de centrul nuclear de la Sarov. Acestea ameninţă şi periferia capitalei Moscova, înecată deja de câteva zile în fumul gros, care provocat o poluare de zece ori mai mare faţă de normele acceptate.



Mai multe case dintr-o localitate aflată la 15 kilometri de capitala rusă au fost cuprinse de flăcări. Focul a distrus şi o baza a Flotei militare a Rusiei din apropiere de Moscova, pe teritoriul careia se aflau 13 depozite de muniţii şi materiale şi 17 platforme de depozitare.

Cel mai periculos focar, informează unimedia.md,  este cel care ameninţă centrul nuclear din oraşul Sarov. Totuşi, poate pentru a nu panica şi mai mult populaţia, autorităţile susţin că situaţia este sub control. Totuşi, a fost dislocat un tren de pompieri şi două elicoptere. Alţi 500 de localnici s-au alăturat voluntar operaţiunilor.

Între timp, este menţinută stare de urgenţă decretată în urmă cu o zi de către preşedintele Medvedev, în şapte regiuni din vestul ţării. De la începutul acestei drame, zeci de mii de oameni au rămas fără case, iar ultimul bilanţ provizoriu indică 40 de morţi.

"Este o tragedie imensă. Statul îşi înţelege responsabilităţile. Am dat ordine guvernului şi autorităţilor locale să aloce ajutoare finaciare pentru fiecare persoană afectată de incendii", a declarat Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei

×
Subiecte în articol: externe