x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu de pădure VIOLENT în apropierea sitului arheologic Phaistos din Creta

Incendiu de pădure VIOLENT în apropierea sitului arheologic Phaistos din Creta

28 Iul 2013   •   11:10
Incendiu de pădure VIOLENT în apropierea sitului arheologic Phaistos din Creta

Un incendiu de pădure s-a declanşat sâmbătă după-amiază în apropiere de situl arheologic Phaistos din insula Creta, fără să îl ameninţe însă, au anunţat serviciile de pompieri. "Incendiul este la câţiva kilometri de sit şi nu îl ameninţă", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Nikolaos Tsogkas.

Peste 60 de pompieri cu trei elicoptere şi 22 de vehicule luptau împotriva flăcărilor, în timp ce în regiune suflă rafale de vânt cu viteze de peste 38 de kilometri pe oră, potrivit Mediafax. Unul dintre cele mai importante situri ale civilizaţiei Minoice datând din 1400 înaintea erei noastre, Phaistos este situat în apropiere de câmpia Messara, în departamentul Herklion, capitala insulei, unde a izbucnit iniţial incendiul.

Câmpurile şi suprafeţele cultivate din Messara au suferit pagube importante, potrivit autorităţilor locale. În plus, alte două incendii ardeau sâmbătă pe insula Serifos, situată în arhipelagul Cicladelor şi pe insula turistică Rodos din Marea Egee.

Incendiul din Serifos a ameninţat casele, iar cel din Rodos devasta o pădure de pini din sudul insulei.

Din cauza temperaturilor crescute în lunile iulie şi august şi a vântului Meltemi din nordul Mării Egee, incendiile de pădure sunt frecvente în Grecia şi sunt cauza principală a despăduririi ţării.

×