x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu: Guvernatorul pleacă

Incendiu: Guvernatorul pleacă

02 Apr 2018   •   15:10
Incendiu: Guvernatorul pleacă
Sursa foto: p#p#e

Guvernatorul regiunii ruse Kemerovo, Aman Tuleev, a demisionat, ieri, la o săptămână după incendiul devastator dintr-un centru comercial din oraşul cu acelaşi nume, transmit Reuters şi AFP.

Conform unui comunicat de presă al serviciilor sale, guvernatorul „i-a înmânat scrisoarea de demisie preşedintelui Vladimir Putin”. Tuleev se afla în fruntea acestei regiuni miniere din vestul Siberiei, din 1997. Incendiul care a devastat un centru comercial din Kemerovo, oraş industrial de 550.000 de locuitori, a ucis 64 de persoane, inclusiv 41 de copii. O serie de încălcări ale procedurilor în materie de securitate a făcut ca oamenii aflaţi în clădire să rămână blocaţi în interior. Aman Tuleev a declarat într-un videoclip postat pe site-ul administraţiei regionale că demisia a fost singura decizie posibilă. „Cu o povară atât de mare, este imposibil să lucrez ca guvernator”. „Este imposibil din punct de vedere moral”, a spus el, citat de Reuters. Incendiul produs duminica trecută, unul dintre cele mai ucigaşe din Rusia de la destrămarea Uniunii Sovietice, a ars un complex cinematografic şi zona de joacă pentru copii de la etajele superioare ale centrului comercial din capitala regională.

 

Anchetatorii au declarat că ieşirile de incendiu au fost blocate ilegal, sistemul de comunicare cu publicul nu era conectat, sistemul de alarmă a fost spart şi în aceste condiţii copiii au fost blocaţi în cinematografe.

 

Aman Tuleev nu a supraviețuit politic scandalului izbucnit după incendiu

×