x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu la sediul preşedinţiei letone. Un ministru şi-a riscat viaţa intrând în clădirea în flăcări, împreună cu pompierii (VIDEO)

Incendiu la sediul preşedinţiei letone. Un ministru şi-a riscat viaţa intrând în clădirea în flăcări, împreună cu pompierii (VIDEO)

21 Iun 2013   •   09:54
Incendiu la sediul preşedinţiei letone. Un ministru şi-a riscat viaţa intrând în clădirea în flăcări, împreună cu pompierii (VIDEO)
Sursa foto: captura video

Ministrul leton al culturii ŽAneta Jaunzeme-Grende, împreună cu o echipă de pompieri, a intrat în Castelul din Riga, cuprins joi seara de flăcări, din cauza unui incendiu, pentru a se asigura că exponatele Muzeului Naţional de Artă care se află aici nu au fost afectate de foc, relatează agenţia rusă de presă Ria Novosti, citată de Agerpres.

Castelul din Riga, vechi de câteva secole, adăposteşte de asemenea şi reşedinţa preşedintelui Letoniei.

Incendiul a izbucnit la acoperişul clădirii, iar autorităţile au mobilizat toate resursele disponibile pentru stingerea focului, în ajutor fiind trimişi şi pompierii din oraşul învecinat Iurmala.

De îndată ce a fost informat de incendiu, ministrul culturii leton s-a deplasat la faţa locului, iar apoi s-a alăturat unei echipe de pompieri cu care a intrat în clădire pentru a se convinge că exponatele muzeului nu au fost mistuite de flăcări şi că mai pot fi salvate şi puse la adăpost.

La scurt timp, ea a convocat o reuniune de urgenţă a Comitetului de criză în legătură cu incendiul de la Castelul din Riga.

Experţii se tem de asemenea pentru fondurile Muzeului Naţional de Istorie şi Muzeului de Literatură, care au rămas în castel în pofida lucrărilor de renovare demarate în clădire.

Primele informaţii despre incendiul de la biroul preşedintelui leton, Andris Berzins, au apărut la ora locală 22:21. "Între 50 şi 100 de metri pătraţi din acoperiş au căzut pradă flăcărilor şi mai mult de zece echipe de pompieri acţionează la locul incendiului. Este grav, pentru că este vorba despre o clădire istorică situată în cartierul vechi din Riga", a declarat purtătorul de cuvânt a serviciului de pompieri din Riga.





×