x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiul „Delta” a distrus 6.200 de hectare de vegetație în California în mai puțin de 24 de ore

Incendiul „Delta” a distrus 6.200 de hectare de vegetație în California în mai puțin de 24 de ore

07 Sep 2018   •   15:14
Incendiul „Delta” a distrus 6.200 de hectare de vegetație în California în mai puțin de 24 de ore

 Incendiul 'Delta' a mistuit aproximativ 6.200 de hectare din nordul Californiei (SUA) în mai puţin de 24 de ore, potrivit Serviciului Forestier din SUA (U.S. Forest Service), citat joi de EFE. 

Focul s-a declanşat miercuri la ora locală 12:51 (19:51 GMT) în apropiere de Lakehead, o mică localitate situată la 300 de kilometri nord de Sacramento (California). 

Flăcările au determinat blocarea autostrăzii interstatale 5, principala rută care străbate costa de vest a SUA spre sud până la frontiera cu Mexicul şi până la limita de nord cu Canada. 

În faţa avansării rapide a flăcărilor, autorităţile au ordonat ca măsură de precauţie să fie evacuate diferite zone din comitatele Shasta, Trinity şi Siskiyou. 

Focul 'Delta' s-a declanşat într-o zonă apropiată celei care a fost devastată de incendiul 'Carr', din 30 august, care a avut nevoie de intervenţia timp de o lună a pompierilor şi serviciului de urgenţă pentru a fi declarat stins. 

Incendiul 'Carr', unul dintre cele mai devastatoare din istoria Californiei, a mistuit 93.000 de hectare şi s-a soldat cu moartea a opt persoane şi numeroşi sinistraţi.

AGERPRES

×