x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 14 deţinute într-o celulă de doi metri pătraţi! Viaţa în Mali, sub ocupaţia rebelilor islamişti

14 deţinute într-o celulă de doi metri pătraţi! Viaţa în Mali, sub ocupaţia rebelilor islamişti

30 Ian 2013   •   15:59
14 deţinute într-o celulă de doi metri pătraţi! Viaţa în Mali, sub ocupaţia rebelilor islamişti
Sursa foto: ISSOUF SANOGO/AFP

Cum se trăieşte într-un oraş condus de extremişti islamişti? Localnicii din Timbuktu (Mali) au povestit prin ce au trecut în ultimele 9 luni, până în weekend, când trupele franceze şi cele locale au eliberat oraşul, după 9 luni de ocupaţie a rebelilor - relatează Daily Mail.

Pentru prima oară locuitorii pot fuma pe stradă, gest care atrăgea în urmă cu câteva zile o sentinţă. O femeie a mărturisit că a ajuns în închisoare şi a primit zilnic 15 lovituri de bici pentru că a lăsat să-i alunece vălul şi a avut capul descoperit. Ea a fost încarcerată într-o celulă de doi metri pătraţi pe care a fost nevoită să o împartă cu alte 14 deţinute. "Purtam vălul şi mi-a căzut de pe cap. M-au dus la închisoare, iar acolo m-au bătut, m-au biciuit", a spus femeia.

În timp ce se retrăgeau din Timbuktu, rebelii islamişti au ars manuscrise valoroase din secolul al XIII-lea.

Trupele franceze şi cele din Mali au reuşit să intre în weekend în oraşul Timbuktu, care a fost condus de rebeli timp de nouă luni. Preşedintele francez Francois Hollande a aprobat intervenţia în Mali la începutul acestei luni pentru ca rebelii să nu se îndrepte spre capitala Bamako.

"Mulţumim Franţei că ne-a scos din ghearele lor. Mulţumim Franţei", a spus femeia.

×
Subiecte în articol: inchisoare val rebeli trupe