x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident diplomatic la Cairo: ambasadorul Israelului a fugit după ce manifestanţii au invadat instituţia. Patru oameni au murit în timpul confruntărilor cu poliţia

Incident diplomatic la Cairo: ambasadorul Israelului a fugit după ce manifestanţii au invadat instituţia. Patru oameni au murit în timpul confruntărilor cu poliţia

10 Sep 2011   •   10:15
Incident diplomatic la Cairo: ambasadorul Israelului a fugit după ce manifestanţii au invadat instituţia. Patru oameni au murit în timpul confruntărilor cu poliţia

UPDATE 13.07: Trei persoane au fost ucise in timpul confruntarilor din cursul noptii, dintre manifestantii egipteni si fortele de ordine, in fata ambasadei Israelului la Cairo. O a patra persoana, ranita, a decedat ulterior, in urma unei crize cardiace.

Cadavrele au fost transportate la mai multe spitale din capitala Egiptului, insa sursele medicale care au facut acest anunt nu au precizat identitatea victimelor sau modul in care au murit acestea.

Ambasadorul israelian in Egipt, Yitzhak Levanon, a parasit sambata dimineata Egiptul la bordul unui avion care a decolat din Cairo dupa ce ambasada israeliana din capitala egipteana a fost invadata de manifestanti.

Conform BBC, care citeaza surse aeroportuare egiptene, ambasadorul si familia sa s-au imbarcat in avion cu escorta armata.

Agentia oficiala egipteana Mena a declarat ca ambasada, instalata la ultimele etaje ale unei cladiri din cartierul Giza, din Cairo, a fost invadata de manifestanti, care au aruncat mai multe documente confidentiale in strada.

Presedintele american Barack Obama si-a exprimat ingrijorarea intr-o discutie cu premierul israelian Benjamin Netanyahu dupa invadarea ambasadei si a somat autoritatile egiptene sa protejeze reprezentanta diplomatica.

×