x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inculpat pentru omor cu premeditare, Oscar Pistorius a fost eliberat pe cautiune

Inculpat pentru omor cu premeditare, Oscar Pistorius a fost eliberat pe cautiune

22 Feb 2013   •   17:33
Inculpat pentru omor cu premeditare, Oscar Pistorius a fost eliberat pe cautiune

Judecatorul sud-african Desmond Nair a decis ca multiplul campion paralimpic Oscar Pistorius, acuzat ca si-a ucis iubita la Pretoria, in noaptea de 13 spre 14 februarie, sa fie eliberat pe cautiune, in asteptarea procesului, in care atletul este acuzat de omor cu premeditare.

 
"Am ajuns la concluzia ca acuzatul a prezentat un dosar ce permite eliberarea sa pe cautiune", a spus judecatorul, dupa ce a detaliat timp de doua ore argumentele apararii si pe cele ale acuzarii.
 
Judecatorul a precizat ca Oscar Pistorius nu ar risca sa fuga in strainatate, avand in vedere notorietatea sa.
 
Nair a vorbit si despre tendintele violente ale lui Pistorius, despre care s-a discutat indelung in cele patru zile de audieri. "Acuzatul a aratat tendinte agresive", a admis el, regretand ca acuzarea nu a adus dovezi suficiente pentru stabilirea faptelor.
 
Pe parcursul lungului sau monolog, magistratul a mentionat rand pe rand argumentele celor doua parti: "Apararea nu a reusit sa demonstreze in fata curtii ca sunt puncte slabe in dosarul parchetului. (...) De asemenea, parchetul nu a demonstrat ca dosarul contra acuzatului era suficient de solid si incontestabil".
 
Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, dupa ce a impuscat-o mortal pe aceasta, in noaptea de 13 spre 14 februarie. Reeva Steenkamp, in varsta de 30 de ani, era fotomodel sud-african si prezentatoare TV, care a aparut pe coperta revistei FHM si a fost imaginea cosmeticelor Avon in Africa de Sud.

×