x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indemnizaţie de 175.000 de euro şi pensie pe viaţă pentru ex-directorul FMI.

Indemnizaţie de 175.000 de euro şi pensie pe viaţă pentru ex-directorul FMI.

24 Mai 2011   •   08:16

Fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va primi dupa plecarea sa precipitata din fruntea institutiei o indemnizatie de 175.000 de euro si o pensie pe viata, a carei suma nu a fost precizata.

Conform termenilor contractului pe care Dominique Strauss-Kahn l-a semnat, cand a asumat functia in noiembrie 2007 si disponibil pe pagina web a institutiei, economistul francez are dreptul sa primeasca o pensie din partea FMI, asemeni oricarui angajat care a lucrat in cadrul Fondului cel putin trei ani. Documentul prevede sa incaseze, pe de alta parte, si "un supliment de retragere" care se va adauga la pensie si care, conform unei grile adiacente, presupune 60% din salariu.

Mass-media precum ABC News amintesc ca salariul sau este de 296.000 de euro anual. Altele, precum CNBC, calculeaza ca in acesti trei ani salariul sau a crescut raportat la inflatie pana la 372.000 de euro, prin urmare suplimentul de retragere s-ar putea ridica la 223.000 de euro pe an. Contractul prevede ca in cazul in care Strauss-Kahn moare inaintea sotiei sale dupa ce paraseste Fondul, FMI va plati sotiei sale pe durata vietii o plata suplimentara de pensie, informeaza ziarul El Periodico, citat de agerpres.

Strauss-Kahn, caruia i se imputa mai multe infractiuni, de la abuz sxual la tentativa de viol, va ramane in arest domiciliar sub supraveghere dupa ce a platit o cautiune de un milion de dolari.

×
Subiecte în articol: pensie retragere dominique FMI strauss-kahn