x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India anunță că a descoperit societăți fantomă care aveau legături cu China

India anunță că a descoperit societăți fantomă care aveau legături cu China

11 Sep 2022   •   20:35
India anunță că a descoperit societăți fantomă care aveau legături cu China

Autoritățile indiene au anunțat duminică că au arestat un bărbat care a pus la cale crearea a numeroase societăți fantomă cu legături cu China și a numit directori fictivi pentru a conduce afacerile frauduloase, scrie Reuters.

Cea mai recentă arestare face parte dintr-o anchetă mai amplă lansată de Serious Fraud Investigation Office (SFIO) al guvernului federal împotriva fondatorilor de companii fantomă folosite pentru a efectua tranzacții ilegale.

La începutul acestei luni, guvernul a început să ia măsuri drastice împotriva entităților indiene care furnizau directori falși unor societăți fantomă legate de China.

SFIO a declarat că a arestat un bărbat care făcea parte din consiliul de administrație al Jillian India Ltd, o filială deținută integral de Jillian Hong Kong Ltd, și a efectuat mai multe percheziții pentru a descoperi escrocheria.

Instituția nu a precizat care sunt legăturile chinezești ale companiilor fantomă și nici nu a dezvăluit natura fraudelor presupuse a fi fost comise.

Ziarul Indian Express a relatat că poliția locală a arestat doi directori ai unei companii, printre care un cetățean chinez, pentru presupusa lor implicare în furnizarea de directori fictivi pentru companii fantomă legate de China.

(sursa: Mediafax)

×