x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India construieşte un nou oraş, menit să atragă investitori

India construieşte un nou oraş, menit să atragă investitori

12 Feb 2019   •   15:34
India construieşte un nou oraş, menit să atragă investitori
Sursa foto: Captură video

India construieşte un nou oraş cu scopul de a atrage investitori. Noul oraş, Gujarat International Finance-Tec City sau GIFT City, va fi dezvoltat pe o suprafaţă de 358 de hectare, în Gujarat, potrivit CNN.

India speră ca noul oraş să concureze cu centre comerciale precum Singapore, Dubai sau Hong Kong. “Exceptând faptul că nu suntem în Singapore şi că GIFT City nu este Singapore, cred că, dintr-o perspectivă axată pe afaceri, avem tot ce este necesar.”, a afirmat directorul executiv al proiectului, Ajay Pandey.

Două burse de valori au fost înfiinţate în oraş anul trecut. Oraşul va avea, de asemenea, propria sa autoritate de reglementare financiară, parte a unui efort de reducere a birocraţiei cu care se confruntă investitorii străini.

“În cele din urmă, GIFT City va fi un loc deosebit pentru oamenii din India, cum a fost Hong Kong pentru China în ultimii 30 sau 40 de ani”, a spus directorul general al Bursei de Valori din Bombay, Ashshkumar Chauhan.

În prezent, oraşul are doar câteva clădiri – trei clădiri de birouri în care angajaţii sunt aduşi din alte zone, o şcoală şi un centru de date. Primele persoane se vor muta în GIFT City începând cu luna mai, iar un complex de patru blocuri Wrold Trade Center va fi construit în următorii doi ani.

Până acum, GIFT City a atras investiţii de aproximativ două miliarde de dolari, iar Ajay Pandey se aşteaptă ca investiţiile să urce până la aproape 11 miliarde de dolari.

 

×
Subiecte în articol: gift city india oras nou investitori