x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Școli închise în India din cauza unui val de căldură

Școli închise în India din cauza unui val de căldură

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   22:30
Școli închise în India din cauza unui val de căldură
Sursa foto: Lucian Alecu

Școlile din două state indiene au fost închise din cauza unui val de căldură. Temperaturile au ajuns la 40 de grade Celsius în mai multe regiuni ale Indiei, obigând autoritățile să ia unele măsuri.

Valul de căldură a lovit India săptămîna trecută. Temperaturi de 40 de grade Celsius au fost înregistrate mai multe zile la rând în unele regiuni, potrivit Reuters.

Căldura excesivă este provocată de un val de aer cald care a venit dinspre nord-vest. Autoritățile au sfătuit populația să fie atentă la sănătate, să poarte haine ușoare și să evite ieșirile pe stradă.

Autoritățile din două state, Tripura și Bengalul de Vest, au ordonat închiderea școlilor în această săptămână, deoarece temperaturile au crescut cu peste 5 grade Celsius peste nivelul normal..

În Kolkata, capitala Bengalului de Vest, au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, iar meteorologii au anunțat că perioada caniculară s-ar putea prelungi.

India ar putea avea mai multe valuri de căldură între martie și mai, a anunțat în februarie biroul național de meteorologie.

Temperatura medie maximă în luna februarie în India a fost de 29,54 de grade Celsius, cea mai ridicată din 1901, de când se fac măsurători meteorologice.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: şcoli canicula