x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indigestia şi băşicile din talpă îi ţin pe tinerii britanici acasă pe banii statului

Indigestia şi băşicile din talpă îi ţin pe tinerii britanici acasă pe banii statului

04 Aug 2010   •   00:00

Cel puţin 100.000 de britanici sub 24 de ani stau acasă, încasându-şi ajutoarele sociale, pe motiv că sunt prea bolnavi să muncească. O anchetă citată de presa din Regatul Unit arată însă că multe dintre cazurile considerate sociale sunt, pur şi simplu, cazuri de lene, de nesimţire şi de abuz.

Există temeri că în aproape trei sferturi din aceste cazuri solicitanţii nu sunt câtuşi de puţin incapabili să pună osul la treabă, scrie Daily Mail. Unii şi-au motivat cererea de ajutor social că sunt prea graşi. Alţii susţin că îi doare capul foarte tare. Indigestia este, de asemenea, un motiv de stat acasă pentru tinerii britanici, la fel ca predispoziţia la băşici în talpă.

În prezent există milioane de solicitanţi, dar numărul lor a început să scadă de când Guvernul a introdus teste medicale mult mai severe pentru evaluarea situaţiei fiecărui "pacient".

Ajutorul social pentru cei aflaţi în incapacitate de muncă se plăteşte astfel: pe termen scurt (primele 28 de săptămâni de stat acasă) - 83 de euro pe săptămână, pe termen mediu (între 29 şi 52 de săptămâni) - 97 de euro pe săptămână şi pe termen lung (după 53 de săptămâni) - 110 euro pe săptămână.

×
Subiecte în articol: externe