x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE I A fost găsită epava avionului dispărut în Indonezia

UPDATE I A fost găsită epava avionului dispărut în Indonezia

16 Aug 2015   •   16:53
UPDATE I A fost găsită epava avionului dispărut în Indonezia
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
UPDATE - Epava avionului companiei indoneziene Trigana Air, care duminică a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua, în estul Indoneziei, a fost găsită în districtul Oktabe, a anunţat un responsabil din ministerul indonezian al transporturilor, citat de agenţia Reuters.

Aparatul, de tipul ATR 42-300, a decolat de pe aeroportul localităţii Sentani şi avea ca destinaţie oraşul Oksibil, situat într-o zonă muntoasă izolată şi accesibilă numai pe calea aerului. Zborul ar fi trebuit să dureze circa 45 de minute, iar contactul radar a fost pierdut la circa 30 de minute după decolare.

Avionul avea la bord 54 de persoane, dintre care 49 de pasageri şi cinci membri ai echipajului. Deocamdată nu se ştie dacă există supravieţuitori.

Știrea inițială -
Un avion de linie indonezian cu 54 de persoane la bord a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua din Indonezia, potrivit agenţiei de presă Reuters, care cita Agenţia naţională indoneziană pentru căutare şi salvare (Basarnas).

Contactul cu avionul de linie al companiei indoneziene Trigana Air Service a fost pierdut cu puţin timp înainte de orele locale 15:00 (06:00), după ce aparatul de zbor a decolat de pe aeroportul Sentani, din capitala provinciei, Jayapura, a precizat Basarnas pe Twitter.

Avionul turbopropulsor, care se îndrepta spre Oksibil, transporta 44 de adulţi, 5 copii şi 5 membri ai echipajului, precizează AFP.

El zbura de circa 30 de minute în momentul când a fost pierdută legătura.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor al Indoneziei, J.A.Barata, a confirmat că aparatul de zbor a pierdut orice contact cu turnurile de control şi a precizat că avionul ar fi trebuit să aterizeze la Oksibil cu puţin timp după orele 15:00.

"Nu ştim ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor şi ne vom coordona (eforturile de căutare) cu autorităţile locale", a declarat acesta pentru AFP. Potrivit lui Barata, "prognoza meteo este foarte proastă pentru acea zonă". "E foarte înnorat. Condiţiile nu sunt propice căutărilor. Zona este una montană", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

Indonezia înregistrează un trist bilanţ în ceea ce priveşte securitatea aeronautică. În decembrie, un avion al companiei AirAsia, decolat din Surabaza (Indonezia) cu destinaţia Singapore, s-a prăbuşit în Marea Java, accident soldat cu moartea a 162 de persoane.

Sursa: Agerpres

×