x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indonezia, zguduită de un cutremur puternic în provincia Aceh. Autorităţile, în alertă

Indonezia, zguduită de un cutremur puternic în provincia Aceh. Autorităţile, în alertă

23 Iun 2012   •   06:59
Indonezia, zguduită de un cutremur puternic în provincia Aceh. Autorităţile, în alertă

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a fost resimtit sambata in provincia indoneziana Aceh (Sumatra, nord-vest), a anuntat agentia de meteorologie si geofizica indoneziana.

Seismul a avut loc la o adancime de 103 kilometri, la 24 de kilometri nord-vest de orasul Subulussalam, la ora 12.11 (08.11 ora Romaniei), potrivit Mediafax. Cutremurul a fost resimtit in orasele Blang Pidi (Aceh) si Sibolga, in provincia Sumatra-Nord.

"Pentru moment nu a fost anuntate victime sau pagube materiale", a declarat pentru AFP Dedi Sugianto, un oficial din cadrul agentiei.

Indonezia este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, unde intalnirea mai multor placi continentale provoaca o activitate vulcanica si seismica intensa.

Insula Sumatra, situata in nord-vestul arhipelagului indonezian, a fost afectata la 26 decembrie 2004 de un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea peste 9, care a generat un tsunami pe coastele a aproximativ zece tari din Asia de Sud-Est, provocand moartea a peste 220.000 de persoane, dintre care 170.000 in Aceh.



×