x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Infanta Cristina, fiica cea mică a regilor Spaniei, inculpată în dosarul Noos

Infanta Cristina, fiica cea mică a regilor Spaniei, inculpată în dosarul Noos

03 Apr 2013   •   18:14

Instanţa care cercetează activităţile Institutului Noos, finanţat cu fonduri publice şi asupra căruia planează suspiciuni legate de deturnarea acestora printr-o reţea de care ar fi ştiut ginerele regilor Spaniei, Inaki Urdangarin, cercetat pentru corupţie, a decis inculparea soţiei acestuia din urmă, Infanta Cristina, fiica cea mică a regilor Spaniei.

Potrivit portalului de ştiri al radioteleviziunii spaniole, care citează surse din cadrul instanţei, consultate de TVE, Infanta Cristina este chemată la audieri în faţa instanţei din Palma de Mallorca la 27 aprilie, de către judecătorul care se ocupă de acest caz, Jose Castro. Acesta a luat decizia inculpării după ce a respins cererea de anulare a diferitelor emailuri prezentate succesiv de fostul asociat al lui Urdangarin, Diego Torres. De asemenea inculpat în dosar, acesta a căutat să arate că atât Infanta Cristina, cât şi Casa Regală aveau cunoştinţă de afacerile lui Inaki Urdangarin.

Casa Regală a refuzat să facă orice fel de comentarii asupra deciziilor judecătoreşti, după cum au declarat surse din cadrul acesteia pentru Rtve.es.

Anunţul inculpării Infantei Cristina umbreşte imaginea actuală a Casei Regale a Spaniei, cu atât mai mult cu cât, recent, procesele verbale ale şedinţelor consiliului director al Institutului Noos - prin care procuratura suspectează că au fost deturnate fonduri publice - indicau faptul că Infanta Cristina nu a luat parte la aceste reuniuni, din septembrie 2003 până în martie 2006, când s-a retras din consiliu, odată cu soţul ei Inaki Urdangarin şi cu secretarul personal, Carlos García Revenga.

Inaki Urdangarín (căsătorit cu infanta Cristina, fiica regilor Spaniei, n.r.) este acuzat de coordonarea unei reţele de companii care fusese pusă la punct pentru deturnarea banilor prin Institutul Noos. Procuratura anticorupţie bănuieşte că ducele de Palma ar fi creat presupusa reţea de companii împreună cu fostul lui asociat, Diego Torres. Urdangarín a declarat în faţa instanţei că nici soţia lui, nici Casa Regală nu ştiau de activitatea sa în cadrul Institutului Noos.
agerpres.ro

×