x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veşti bune din SUA: Inflaţia a scăzut in martie la 5%, cel mai redus nivel din ultimii 2 ani

Veşti bune din SUA: Inflaţia a scăzut in martie la 5%, cel mai redus nivel din ultimii 2 ani

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   23:30
Veşti bune din SUA: Inflaţia a scăzut in martie la 5%, cel mai redus nivel din ultimii 2 ani

Inflaţia din SUA a scăzut luna trecută la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape doi ani, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Indicele preţurilor de consum pentru luna martie a crescut cu 5% în ritm anual, potrivit datelor publicate miercuri de Biroul de Statistică. Acest lucru marchează o decelerare semnificativă în comparaţie cu procentul de 6% înregistrat în februarie, precum şi cel mai scăzut nivel din mai 2021.

Pe o bază lunară, preţurile de consum au crescut cu doar 0,1 la sută, la mică distanţă de previziunile economiştilor.

Cu toate acestea, IPC „de bază”, care elimină costurile volatile ale energiei şi alimentelor, a crescut cu 5,6% de la an la an, după un salt lunar de 0,4%, ceea ce sugerează că presiunile asupra preţurilor pentru unele bunuri şi servicii sunt încă prea ridicate şi că presiuneaa se menţine asupra Rezervei Federale pentru a continua cu o nouă majorare a ratei dobânzii.

Datele prinvind inflația vin după ce raportul privind locurile de muncă din martie, publicat vineri, a arătat că piaţa muncii este încă puternică. Următoarea şedinţă de politică monetară a Fed este programată la începutul lunii mai

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inflatie sua