x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Aug 2007   •   00:00
GRECIA. Patru focare de incendii au apărut joi in pădurile de la periferia nordică a Atenei, pe Muntele Penteli, provocănd panică şi pagube materiale. In cursul după-amiezei de ieri, focul nu mai reprezenta o ameninţare, fiind ţinut sub control de detaşamentele de pompieri, relatează BBC. Incendiile au distrus zeci de case şi 10 oameni au fost spitalizaţi cu probleme respiratorii. Autorităţile bănuiesc că focarele de incendiu au fost provocate cu premeditare.


REPLICĂ. Un nou seism, cu intensitatea de 5, 5 pe scara Richter, a avut loc ieri in Peru, la o zi distanţă de cutremurul de miercuri noaptea, cu intensitatea 8 şi care a provocat peste 500 de morţi şi aproximativ 1.000 de răniţi. In jur de 300 de replici de mică intensitate au fost inregistrate de la producerea catastrofei naturale de miercuri. In oraşul Pisco, cel mai afectat, s-au produs ieri patru seisme cu magnitudinea peste valoarea 4 pe scara Richter.


COLABORARE.
Una dintre ramurile mafiei italiene, ‘Ndrangheta, colaborează cu reţeaua de crimă organizată din Bulgaria, relatează Mediafax, citănd site-ul bulgar de ştiri Novinite. Intr-un raport al Direcţiei Naţionale Antimafie, se arată că relaţiile de colaborare dintre mafia italiană şi cea bulgărească sunt foarte strănse, avănd sprijinul din umbră al extrem de influentei mafii ruseşti. ‘Ndrangheta este bănuită de uciderea celor 6 italieni de la Duisburg, săptămăna aceasta in Germania.

×
Subiecte în articol: externe