x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

24 Aug 2007   •   00:00

BULGARIA. Unu din şapte parlamentari aleşi in Bulgaria in ultimii 17 ani a fost agent al serviciilor secrete din perioada comunistă, au declarat surse din cadrul comisiei care verifică dosarele securităţii. Dosarele a 1.400 de persoane care au fost alese in Parlamentul bulgar in ultimii 17 ani urmează să fie verificate. Dintre acestea, potrivit datelor preliminare, cel puţin 200 au lucrat pentru fostele servicii secrete.

GERMANIA. Institutul pentru Victimele Holocaustului, cu sediul in localitatea germană Bad Arolsen, a inceput să transfere Israelului şi Statelor Unite versiuni ale documentelor referitoare la crimele naziste sau cu caracter antisemit comise in al II-lea război mondial, relatează Der Spiegel. Muzeul Memorial al Holocaustului de la Washington şi Centrul Yad Vashem din Ierusalim au primit copii electronice după 20 de milioane de documente din perioada nazistă.

DIANA. Prinţesa Diana era "aproape sigur" insărcinată in aproape trei luni in momentul in care a murit, dar iubitul său, Dodi al-Fayed, nu era tatăl copilului, spune un jurnalist francez, care indică faptul că are probe pentru a-şi susţine declaraţiile. Jurnalistul de investigaţii Chris Laffaille, de la Paris-Match, spune că a descoperit probe ale acestei sarcini in ahivele oficiale ale spitalului din Paris la care a fost transportată prinţesa Diana in noaptea de 31 august 1997.

Â

AFACERI. Loteria bulgară, deocamdată sub controlul statului, are o cifră de afaceri medie anuală de 40 milioane de dolari şi ar putea fi văndută. Vănzarea este insă ţinută la secret. Loteria este de ceva timp in centrul unor scandaluri legate de distribuirea ilegală a profiturilor obţinute de companie către anumite companii private. Unul dintre acuzaţi este Manol Velev, consilier al preşedintelui socialist al ţării, Georgi Parvanov.

×
Subiecte în articol: externe