x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    04 Mar 2008   •   00:00

SUSPENDARE. Curtea de Apel din Budapesta a emis un verdict de suspendare a executării unei autorizaţii de amplasare a unei staţii radar în localitatea Pecs, din sud-vestul Ungariei, a declarat viceprimarul oraşului, citat de MTI. Verdictul interzice continuarea lucrărilor de cons­truc­ţii până când justiţia ungară se pronunţă definitiv asupra contestaţiei depuse de un grup de organizaţii civice şi de primăria Pecs, privind legalitatea autorizaţiei de construcţie, a declarat viceprimarul Bertalan Toth.

 

ILEGAL. Moscova susţine că activitatea grupului internaţional de lucru mandatat să supraveghe­ze evoluţia statului Kosovo după proclamarea independenţei con­tra­­­vine dreptului internaţional, se arată într-un comunicat al Minis­te­rului rus de Externe. Potrivit rezoluţiei 1244 a Consiliului de Se­curitate, Kosovo intra sub ad­ministraţia ONU, iar înfiinţarea, la 28 februarie, la Viena, a grupului in­ter­naţional de lucru, care include personalităţi din UE şi NATO, con­­travine acestei rezoluţii, susţin oficialităţile ruse.

 

PEDEAPSå CU ROZE. O femeie din Iran şi-a dat în judecată soţul “prea avar“ şi a câştigat procesul, acesta fiind “condamnat“ să îi cumpere soţiei sale 124.000 de trandafiri roşii, care au costat în jur de 200.000 de dolari. După zece ani de căsnicie, Hengameh îi cere soţului zgârcit zestrea înapoi, adi­că 124.000 de trandafiri, ce îi vor fi returnaţi câte cinci în fiecare zi.

×
Subiecte în articol: externe