x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Iul 2008   •   00:00

URMARIRE. Avocatul lui Radovan Karadzici, fostul lider al sirbilor bosniaci arestat lunea trecuta la Belgrad dupa 13 ani, a declarat ca recursul impotriva transferului clientului sau la Tribunalul Penal International (TPI) de la Haga nu a ajuns la justitia sirba.



URMĂRIRE. Avocatul lui Radovan Karadzici, fostul lider al sîrbilor bosniaci arestat lunea trecută la Belgrad după 13 ani, a declarat că recursul împotriva transferului clientului său la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) de la Haga nu a ajuns la justiţia sîrbă. Svetozar Vujacici a mai spus că autorităţile vor face "tot posibilul" pentru ca "transferul să aibă loc marţi", în ziua în care opoziţia naţionalistă a convocat o manifestaţie la Belgrad pentru a protesta faţă de arestarea lui Karadzici (63 de ani), pe care TPI doreşte să îl judece pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război. Peste 50 de agenţi secreţi sîrbi şi-au adus contribuţia la urmărirea zi şi noapte timp de mai multe luni a lui Karadzici.

TANDEM. Candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, a declarat că doreşte drept candidat la postul de vicepreşedinte o persoană care să îl poată ajuta să guverneze. "Vreau ca nu numai Hillary să facă parte din campania mea, ci şi Bill Clinton", a precizat Obama.

PACT. Rusia vrea să prezinte o serie de propuneri privind înfiinţarea unui pact de securitate extins, care să includă NATO, celelalte organizaţii de securitate din Europa şi la care să poată adera ţări ca India, China, a relatat The New York Times în ediţia electronică. Este puţin probabil ca propunerile să fie acceptate de SUA şi de aliaţii europeni.

×
Subiecte în articol: externe