x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Iul 2008   •   00:00

ACCIDENT. Patru persoane aflate la bordul unui autovehicul marca Opel inmatriculat in Romania si-au pierdut viata, iar alte doua au fost ranite in urma unui accident rutier produs in centrul Poloniei, a informat Radio Polonia in pagina electronica.



ACCIDENT. Patru persoane aflate la bordul unui autovehicul marca Opel înmatriculat în România şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite în urma unui accident rutier produs în centrul Poloniei, a informat Radio Polonia în pagina electronică. Accidentul a generat mari întîrzieri pe drumul naţional care leagă Varşovia de Terespol, localitate situată la graniţa de est. Şoferul Opelului, precum şi bărbatul de la bordul unui Ford au fost transportaţi la spital. Şoselele din Polonia sînt printre cele mai periculoase din Europa, 5.600 de persoane pierzîndu-şi viaţa anul trecut în aproximativ 50.000 de accidente rutiere.
    
PROTEST. Susţinători ai fostului lider al sîrbilor bosniaci Radovan Karadzici s-au strîns aseară, la Belgrad, pentru o manifestaţie de protest împotriva transferării acestuia la TPI de la Haga pentru a fi judecat, transfer aşteptat ieri. Mii de radicali şi ultranaţionalişti sîrbi îl consideră pe Karadzici un erou, în pofida acuzaţiilor de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război. Potrivit avocatului lui Karadzici, guvernul l-ar putea transfera pe acesta la TPI în secret. Ultranaţionaliştii sîrbi protestează zilnic în număr de cîteva zeci împotriva arestării lui Karadzici, dar sperau ca aseară să se strîngă nu mai puţin de 100.000 de oameni. Liderul Partidului Radical, Aleksandar Vucici, a spus că formaţiunea sa a organizat protestul împotriva "regimului trădător şi dictatorial" al preşedintelui prooccidental Boris Tadici. Autorităţile au mobilizat forţe de ordine suplimentare pe străzile capitalei, pentru a preveni eventuale violenţe. În februarie, un miting organizat de naţionalişti pentru a protesta împotriva ţărilor occidentale care au recunoscut independentţa Kosovo faţă de Serbia s-a soldat cu incendierea parţială a ambasadei SUA la Belgrad.

×
Subiecte în articol: externe