x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

31 Iul 2008   •   00:00

SALVAT DE CURCUBEU. Dupa ce a tinut un discurs despre preturile-record la petrol si modalitatile de reducere a dependentei energetice a SUA, presedintele american, George W. Bush, a invitat personalul companiei Euclid sa ii puna intrebari.



SALVAT DE CURCUBEU. După ce a ţinut un discurs despre preţurile-record la petrol şi modalităţile de reducere a dependenţei energetice a SUA, preşedintele american, George W. Bush, a invitat personalul companiei Euclid să îi pună întrebări. Dar, cum s-a ales doar cu rîsete în loc de întrebări de la publicul care a aplaudat afirmaţiile sale, precum cea de creştere a exploatărilor petroliere din SUA, ca să scape de situaţia jenantă, Bush s-a oferit să-i spună asistenţei "poveşti interesante" şi a început chiar cu cea a curcubeului de la Bucureşti din 23 noiembrie 2002, care a apărut înainte ca el să ţină celebrul discurs despre aderarea României la NATO.

RADAR ÎN ISRAEL. Secretarul american al Apărării, Robert Gates, analizează posibilitatea amplasării unui scut antirachetă american în Israel, pentru a ajuta această ţară să creeze o capacitate de apărare antirachetă la mai multe niveluri faţă de ameninţările atît din regiune, cît şi de la distanţă, informează AFP, citînd un înalt reprezentant al Pentagonului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. El a mai precizat că amplasarea radarului american în Israel este un proiect pe termen scurt. Israelul se teme mai ales de programul nuclear iranian, despre care crede că are, în exclusivitate, scopuri militare.

PAŞAPORT DE KOSOVO. Guvernul kosovar  eliberează de ieri cetăţenilor săi primele paşapoarte ale Republicii Kosovo, la cinci luni după ce liderii săi albanezi au declarat unilateral independenţa fostei republici sîrbe, relatează AFP. Coperta noului paşaport este de culoare albastră şi dominată de emblema noului stat kosovar. "Consolidăm caracterul statal al teritoriului nostru. Ziua de astăzi marchează secesiunea finală a cetăţenilor din Kosovo", a precizat premierul kosovar, Hashim Thaci.

STILATE. Michelle Obama, posibilă viitoare Primă Doamnă a Statelor Unite, şi Carla Bruni-Sarkozy, soţia preşedintelui Franţei, se află pe lista din 2008 a celor mai bine îmbrăcate celebrităţi din lume, a publicaţiei Vanity Fair. Cea de-a 69-a listă a celor mai elegante celebrităţi, publicată de prestigioasa revistă, include un amestec de vedete hollywoodiene, sportivi, dar şi feţe regale mai puţin populare.

×
Subiecte în articol: externe