x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Oct 2008   •   00:00

Grupul german RWE a fost selectat de guvernul Bulgariei ca partener strategic la construcţia centralei nucleare de la Belene, potrivit Ministerului Economiei şi Energiei de la Sofia.




Partener strategic

Grupul german RWE a fost selectat de guvernul Bulgariei ca partener strategic la construcţia centralei nucleare de la Belene, potrivit Ministerului Economiei şi Energiei de la Sofia. RWE a câştigat licitaţia publică, principalul concurent fiind compania belgiană Electrabel, controlată de grupul francez GDF Suez. RWE, care va avea o participaţie de 49%,va include, cel mai probabil, Electrabel. Pentru obţinerea fondurilor, Bulgaria nu exclude posibilitatea unei finanţări din partea Rusiei. România vrea să construiască două noi reactoare la Centrala de la Cernavodă şi negociază cu şase parteneri: CEZ (Cehia), Electrabel, Enel (Italia), ArcelorMittal România, RWE şi Iberdrola (Spania).


Protest la Szczecin

Circa 3.000 de muncitori de la şantierele navale poloneze ameninţate cu falimentul au manifestat ieri la Szczecin, pentru a-şi apăra locurile de muncă, a transmis AFP. Muncitorii, cu salopete albastre şi căşti pe cap, au defilat sub drapelul sindicatului Solidaritatea. Ei cer Guvernului să obţină de la Comisia Europeană acceptarea planurilor de restructurare a şantierelor Szczecin, Gdansk şi Gdynia. Însă comisarul european pentru Concurenţă, Neelie Kroes, a anunţat că va propune Comisiei Europene "o decizie negativă". Gdansk este leagănul sindicatului anticomunist Solidaritatea la începutul anilor 1980.

×
Subiecte în articol: externe