x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Oct 2008   •   00:00

CU DIPLOME ŞI SERVICIU
În Italia trăiesc oficial 1.016.000 de români, care contribuie cu 2,26 miliarde de euro la PIB-ul italian, anunţă un studiu publicat de Stranieri în Italia. Vârsta medie a imigranţilor români este de 33 de ani, 45 la sută dintre ei sunt căsătoriţi, iar 72 la sută au studii medii sau superioare. Două treimi dintre imigranţii români au un loc de muncă stabil, iar 85 la sută declară că au venit în Italia pentru o viaţă mai bună. În medie, un român din Italia câştigă pe lună 1.030 de euro. Nouă procente dintre români şi-au cumpărat o locuinţă în Italia, iar aproape o treime dintre ei trimit bani în România ca să-şi ajute familia.



CU DIPLOME ŞI SERVICIU
În Italia trăiesc oficial 1.016.000 de români, care contribuie cu 2,26 miliarde de euro la PIB-ul italian, anunţă un studiu publicat de Stranieri în Italia. Vârsta medie a imigranţilor români este de 33 de ani, 45 la sută dintre ei sunt căsătoriţi, iar 72 la sută au studii medii sau superioare. Două treimi dintre imigranţii români au un loc de muncă stabil, iar 85 la sută declară că au venit în Italia pentru o viaţă mai bună. În medie, un român din Italia câştigă pe lună 1.030 de euro. Nouă procente dintre români şi-au cumpărat o locuinţă în Italia, iar aproape o treime dintre ei trimit bani în România ca să-şi ajute familia. (Carmen Pleşa)

CEHII, FĂRĂ VIZE ÎN SUA

Cehii ar putea călători fără vize în SUA începând cu 17 noiembrie, când se comemorează 19 ani de la căderea regimului comunist, a declarat ministrul ceh pentru Afaceri Europene, Alexandr Vonda, citat de AFP. "Ne îndreptăm spre intrarea în vigoare a unui regim fără vize începând cu 17 noiembrie”, a precizat acesta. Potrivit presei, slovacii ar putea călători fără vize în SUA chiar de la sfârşitul lunii octombrie. SUA impun un regim de vize cetăţenilor provenind din 12 state est-europene nou admise în UE, printre care şi România.

NICI UNEIA, NICI ALTEIA
In disputa legată de Insula Şerpilor, "ambele ţări, dar România în special, s-au comportat copilăreşte. Şi una, şi cealaltă au refuzat să negocieze pe această temă, considerând că se află într-o poziţie mult mai avantajoasă decât cealaltă parte”, a declarat Bruce Jackson (foto), unul dintre consilierii în probleme de politică externă ai candidatului republican la preşedinţia SUA, John McCain, publicaţiei Russki Jurnal. El a mai spus că speră ca Tribunalul de la Haga "să nu dea insula nici României, nici Ucrainei”.

"INCIDENT" ÎN AER
Aproximativ 40 de persoane au fost rănite ieri, în cursul unui "incident” produs în zbor la bordul unui avion Airbus A320, a informat poliţia australiană, citată de AFP. Avionul a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în Australia, la Exmouth, în vestul ţării. Natura incidentului nu este cunoscută încă, iar numele companiei aeriene căreia îi aparţine aparatul nu a fost divulgat de autorităţile australiene.

×
Subiecte în articol: externe