x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Iul 2006   •   00:00
COMUNICAT. Lansarea de rachete care a pus pe jar intreaga lume face parte dintr-un exercitiu militar de rutina, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Republicii Populare Democrate Coreea. Scopul demonstratiei de forta a fost "sporirea capacitatii militare a natiunii in scopuri defensive", se arata in document. (Irina Cristea)

ATENTAT DEJUCAT. FBI a dejucat organizarea unui atentat cu bomba care viza sistemul de transport din New York si New Jersey. Ministrul libanez de Interne a declarat ieri, legat de acest caz, ca la cererea autoritatilor americane, acum sase saptamani, a fost arestat in Liban un suspect. Oficialul a precizat ca persoana retinuta este suspectata ca ar conduce o "retea terorista pe internet".

TINERI PENTRU PE. Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a schitat ieri profilul ideal al europarlamentarului roman. El ar trebui sa fie tanar, capabil sa acorde atentie detaliilor tehnice, dincolo de fundamentul politic, sa cunoasca macar una dintre cele trei limbi straine intens utilizate la Strasbourg (engleza, franceza sau germana) si sa aiba rezistenta la calatorii. (Maria Toader)

AMNISTIE. Guvernul lui Romano Prodi are in vedere acordarea cetateniei italiene strainilor care locuiesc si muncesc cu acte in regula in Italia de cel putin cinci ani, transmite AFP. Totul este momentan in faza de proiect. Autoritatile italiene elibereaza anual 170 de permise de sedere. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe