x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

25 Mai 2006   •   00:00
STRATEGIE. Comisia Europeana, in colaborare cu guvernele Romaniei si Bulgariei, pregateste o lista cu masurile precise pe care cele doua state trebuie sa le intreprinda pana in octombrie. Astfel, vor fi indicate in mod precis "diferitele etape care trebuie parcurse pentru rezolvarea diverselor probleme subliniate in raportul din 16 mai", a declarat Ricardo Pascual Bremon, responsabilul cu coordonarea strategiei de extindere din cadrul Directiei Generale Extindere a Executivului European. (Maria Toader)

SPRIJIN SUA. Presedintele american, George W. Bush (foto), si-a declarat marti sprijinul pentru noul premier israelian, Ehud Olmert, salutand deschis ideea acestuia de desfiintare a coloniilor din Cisiordania si promitand asistenta americana in cazul unui atac iranian impotriva Israelului. In plus, Olmert a promis ca va epuiza "toate caile" de a ajunge la o solutie negociata a conflictului israelo-palestinian care sa duca la crearea unui stat palestinian, inainte de a-si pune in aplicare planul unilateral.

MESAJ. Intr-un mesaj audio postat pe Internet chiar in ziua in care organizatia pentru apararea drepturilor omului Amnesty International a publicat un raport critic la adresa SUA (Casa Alba fiind criticata, intre altele, de tratamentul inuman aplicat prizonierilor al-qaedani - n.r.), Ossama ben Laden isi asuma responsabilitatea pentru atacurile de la 11 septembrie 2001 din America. El ii disculpa pe Zacarias Moussaoui, singurul condamnat pentru atentatele din "martea neagra", dar si pe prizonierii de la inchisoarea americana Guantanamo. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe