x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

24 Mai 2006   •   00:00
CIOCNIRE IN ZBOR. Doua avioane militare, unul grecesc si unul turcesc, au intrat in coliziune, marti, deasupra Insulei Karpathos din Marea Egee, transmite Mediafax. In urma ciocnirii, pilotul grec nu a mai reusit sa se salveze. Desi seful diplomatiei turce, Abdullah Gul, a spus ca a stabilit cu omologul elen ca incidentul nu va afecta relatiile dintre cele doua tari, Statul Major al armatei Greciei afirma ca accidentul a avut loc din vina partii turce, care nu a respectat planurile de zbor.

ORASUL-PERICOL. Nottingham este orasul cel mai putin sigur din Regatul Unit, se arata intr-un studiu. In document se vorbeste despre gradele de risc din 55 de zone urbane britanice. Potrivit AFP, locuitorii din Nottingham risca de patru ori mai mult decat oricare alti britanici sa fie talhariti, agresati sau violati. Orasul este scena unor reglari de conturi sangeroase intre traficantii de droguri, aici se fura ca-n codru, iar rata mortalitatii este cea mai ridicata din Regat. Autoritatile considera studiul o ineptie.

GUAM S-A SCHIMBAT. Statele membre GUAM s-au reunit ieri la Kiev pentru a adopta, intre altele, statutul grupului. Potrivit BASA-press, la summit-ul Organizatiei pentru Democratie si Dezvoltare Economica, alaturi de sefii statelor membre - Georgia, Ucraina, Azerbaidjan si Republica Moldova - , au participat si presedintele Poloniei, vicepresedintele Bulgariei, precum si oficiali americani si romani. Presa rusa considera ca cele patru tari membre au intors spatele Moscovei, aliindu-se cu Occidentul.

ARME PENTRU PRESA. In Filipine, Ministerul Justitiei a dat unda verde jurnalistilor sa poarte arme de foc din cauza valului de asasinate indreptate impotriva presei. Potrivit organizatiei Reporteri fara frontiere, Filipine este, dupa Irak, cea mai periculoasa tara pentru jurnalisti.

FALUSUL DE LA KREMLIN. Procuratura Rusiei a deschis o ancheta impotriva unui jurnalist care l-a numit pe presedintele Vladimir Putin "simbolul falic al Rusiei". Intr-un pamflet legat de discursul anual al lui Putin, Vladimir Rakhmankov, redactor-sef la o publicatie pe internet, a comentat ironic fragmentul legat de rata alarmanta a natalitatii in Rusia.

×
Subiecte în articol: externe