x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Mai 2006   •   00:00
CU MATA-N SAC. Un congressman american a fost prins de FBI in timp ce accepta o mita de 100.000 de dolari, iar ulterior in locuinta sa au fost gasiti 90.000 de dolari, dositi intr-un congelator. Congressmanul urma sa foloseasca banii pentru a mitui un oficial nigerian, care a fost de acord sa ajute o companie de telecomunicatii sa faca afaceri in Nigeria.

"GAZAHSTAN." Rusia este dispusa sa cumpere gaze din Kazahstan la pretul pietei, initiativa ce va avea un impact direct asupra pretului de export al gazului rusesc. Seful Gazprom a declarat pentru publicatia Vedomosti ca aceasta decizie va duce la majorarea tarifelor pentru Ucraina si va atrage cresterea preturilor practicate de Turkmenistan.

IN TROMBA IN IRAK. Premierul britanic, Tony Blair, a efectuat ieri o vizita-surpriza la Bagdad, pentru a-si demonstra sprijinul fata de noul guvern irakian si pentru a discuta despre militarii britanici stationati in aceasta tara, relateaza Reuters. Guvernul irakian s-a declarat pregatit sa accelereze predarea controlului asupra securitatii trupelor irakiene si sa permita Londrei sa se retraga in 2006.

PREVAZATORI. Americanii au cerut Rusiei sa le furnizeze o "cantitate impresionanta" de munitie destinata armatei afgane, pentru ca aceasta sa fie bine pregatita pentru cazul in care un democrat preia sefia Casei Albe in 2008 si retrage trupele SUA din aceasta tara, scrie ziarul britanic Telegraph. Fabricantii de munitie sunt solicitati de americani pentru un stoc de munitie de 15 ori mai mare decat necesarul anual al Armatei Britanice.

×
Subiecte în articol: externe